П`ятниця, 17.05.2024, 11:36

Вітаю Вас Гость | RSS
 
   Тужанівська ЗОШ І-ІІ ст.
                                                                                                                                                         
                                                   
                                                     
                     
                                                       Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, 
                                         якщо не хочеш випустити з рук майбутнє. (А. Барбюс)


Шановні відвідувачі!
Ми радо вітаємо Вас на 
сторінках нашого сайту.
Директор школи 
               Іванна Мельник


Категорії розділу 
навчання під час карантину [113]
закінчення 2019-2020 н.р. [39]
оголошення [37]
стрічка шкільних новин [295]
режим роботи навчального закладу [7]
план роботи школи [12]
вітаємо! [81]
увага!конкурс! [19]
увага!акція! [8]
благодійність [1]
відзначаємо: [32]
поетична сторінка [12]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0





Головна » стрічка шкільних новин


Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася і наша шкільна родина.
Літературно-музичне свято "Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова" надихнуло глядачів поринути у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови. Підготували цей захід учитель української мови та літератури Заборська І.Г. та педагог-організатор Стручинська Н.М.
Свято розпочалося виконанням Гімну України та інсценізацією «Зустріч України (Романів І. 9 кл.) з маленькими українцями (учні 2 кл.)». Учні декламували вірші, співали пісні про рідну мову (керівник Томчук М.Є.). У прислів’ях, гуморесках, примовках та інших веселих історіях сміхом і дотепом переливалася рідна мова. Цікавою була театральна постановка у виконанні учениці 9 класу Озарко М. та учнів 3 класу. Учні початкових класів завершили свято українським танцем (керівник -Трухим І.В). Участь у святі взяла мама учня 3 класу Колібек Я.С., яка виконала колискову.
Свято сприяло показу багатства української мови, ще раз переконало учнів, що рідна мова &nda ... Читати далі »
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 306 | Додав: Наталія | Дата: 22.02.2019 | Коментарі (0)



19 лютого у нашій школі відбувся захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Його організували педагоги-організатори Заборська І.Г. та Стручинська Н.М., музичний супровід здійснив Томчук М.Є.
Свято розпочалося хореографічною постановкою «Ангели майдану», яку виконали учні 9 кл., художній керівник Трухим І.В.
До глибини душі глядачів вразила постановка інсценізацій: зустріч матері із сином, який загинув (мати - Озарко М., 9 кл., син - Цап Д., 6 кл.); зустріч героя Крут (Король А., 8 кл.) та героя Майдану (Трухим Д.,7кл.).Свою ноту захоплення і смутку в серця присутніх додав перегляд відеофільму «Майдан. Небесна Сотня». Лунали на заході патріотичні пісні у виконанні учнів 6 та 7 класів. Учениця 7 класу Процюк А. виконала музичну композицію «Мальви».
Героїв Майдану, які впали мертвими за світле майбутнє України, вшанували хвилиною мовчання. Свято завершили учні 1 класу, які побажали світлих днів і мирного неба.
Герої не вмирають, вони стають легендою, взірцем для майбутніх поколінь. Бо ж свідомо боротися і віддати життя за Батьківщину — це подвиг справжнього патріота-українця.
Слава Україні! Героям Слава!

... Читати далі »
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 255 | Додав: Наталія | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

 У нашій школі учні 9 класу разом з класним керівником Богун С.Б. провели розважальну програму до Дня закоханих «В ім’я кохання». Свій настрій дев’ятикласники передавали поезіями, ліричними піснями (керівник Томчук М.Є.), запальними танцями (керівник Трухим І.В.). Виявляється, що іноді не легко зізнатися в коханні чи сказати своїй половинці три слова: «Я тебе люблю».
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 275 | Додав: Наталія | Дата: 21.02.2019 | Коментарі (0)

Учні нашої школи взяли участь у різдвяному онлайн-конкурсі «Зимові свята в традиціях нашого народу» від освітнього проекту «На Урок»

 
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 252 | Додав: Наталія | Дата: 08.02.2019 | Коментарі (0)



Син священника і знавець релігії одночасно був провідником повстанців та ідеологом цілої армії. Його іменем називають вулиці і проспекти, поважають і ненавидять водночас, твердо знаючи тільки те, що писали підручники з історії України. Ті, хто лишився жити на його малій батьківщині, гордо кличуть себе "бандерівцями". То хто ж такий Степан Бандера – ідеолог, який очолив революційний рух ОУН і одна згадка про якого досі викликає суперечливі почуття у багатьох? З нагоди відзначення 90-річчя створення ОУН та 110 річниці від дня народження Степана Бандери учні 5 -9 класів нашої школи із вчителем української мови та літератури Островською О.М. та вчителем музики Бойко О.М. провели виховний захід: «ЗДОБУДЕМ УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ, АБО ЗГИНЕМ У БОРОТЬБІ ЗА НЕЇ”. Школярі декламували вірші, співали повстанські пісні, переглянули презентацію, а також мали змогу переглянути короткі відео матеріали, в яких ознайомилися із життєвим шляхом українського націоналіста Степана Бандери, дізналися про громадсько-політичну діяльність провідника ОУН, молились за мир, спокій та чисте небо над Україною.
Класні керівники провели виховні години з нагоди відзначення цих важливих дат, а вчитель історії Грисюк Л.А. - урок пам’яті «ОУН – 90 років боротьби». Також учні та ... Читати далі »
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 289 | Додав: Наталія | Дата: 08.02.2019 | Коментарі (0)


У світлий, величний різдвяний час ми припадаємо до джерел іскристого настрою і урочистого піднесення, бо лунають дзвони колядок і щедрівок, наповняють радістю наші оселі, з’єднують нас у молитовному дусі.
Велика шкільна родина Тужанівської ЗОШ І-ІІ ст. зібралася (під керівництвом педагогів-організаторів Заборської І.Г. та Стручинської Н.М.), щоб завершити цикл Різдвяних свят. Цей захід надовго залишиться у пам’яті дітей: вони веселилися, вітали один одного, колядували, засівали, щедрували.

Свято завершилося спільною колядою «Во Вифлеємі».
Пам’ятаймо, як важливо усій нашій українській спільноті бути цілісною, наповненою єдиним духом, добрим сенсом життя, у мирі і в радості святкувати.
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 301 | Додав: Наталія | Дата: 04.02.2019 | Коментарі (0)



2 лютого – Всесвітній день водно-болотних угідь (World Wetlands Day). Факультативне заняття з хімії, присвячене цій даті, учні 6 класу разом із вчителем Стручинською Н.М. провели у формі круглого столу, на якому ознайомилися з Рамсарською конвенцією, а також обговорили причини зникнення водно-болотних угідь та шляхи їх вирішення.
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 311 | Додав: Наталія | Дата: 04.02.2019 | Коментарі (0)

Пісня - душа народу, національні гімни - найвищий вияв його волелюбних прагнень, духовно-патріотичних устремлінь. Втративши свою державність, Україна кілька століть не мала і свого, національного гімну, його заступали патріотичні пісні, часто регіонального характеру, що не охоплювали долі всього народу, розмежованого кордонами Австро-Угорської та Російської монархій.
Волелюбний дух українського народу, його прагнення до незалежності ніколи не зникали. Вони жили в історичних піснях і думах, у творчості Тараса Шевченка, Івана Франка, Михайла Старицького, Лесі Українки.
Яскравим виявом національно- патріотичних почуттів українців стала поява вірша поета і етнографа Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Жодному іншому творові української літератури не судилася така велична і... трагічна доля.
Велична, бо в ньому втілена споконвічна мрія народу стати суверенним, здобути волю, виражена незламна віра у відродження України.
Трагічна, бо понад століття пісню-гімн переслідували, забороняли, вбивали, але - не вбили.
Саме важливій постаті П. Чубинського були присвячені виховні години у нашій школі, адже цього року ми відзначаємо 180-річчя від дня народження відомого фольклориста, етнографа та автора слів Державного Гімну України. ... Читати далі »
Категорія: стрічка шкільних новин | Переглядів: 287 | Додав: Наталія | Дата: 01.02.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 29 30 »


Вхід на сайт


Свята та події
в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
 
Пошук
 
Ми у FACEBOOK



посилання                    
МОН України


_______
_______
відділ освіти 
Миколаївської РДА
_______
_______

_______
Миколаївська РДА




Друзі сайту

  • Веринська ЗОШ І-ІІ ступенів 
    Держівська ЗОШ І-ІІ ст.
     



    Освітній портал