Вівторок, 07.05.2024, 12:45

Вітаю Вас Гость | RSS
 
   Тужанівська ЗОШ І-ІІ ст.
                                                                                                                                                         
                                                   
                                                     
                     
                                                       Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, 
                                         якщо не хочеш випустити з рук майбутнє. (А. Барбюс)


Шановні відвідувачі!
Ми радо вітаємо Вас на 
сторінках нашого сайту.
Директор школи 
               Іванна Мельник


Категорії розділу 
навчання під час карантину [113]
закінчення 2019-2020 н.р. [39]
оголошення [37]
стрічка шкільних новин [295]
режим роботи навчального закладу [7]
план роботи школи [12]
вітаємо! [81]
увага!конкурс! [19]
увага!акція! [8]
благодійність [1]
відзначаємо: [32]
поетична сторінка [12]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0





Головна » відзначаємо:
27 вересня - свято Воздвиження Хреста Господнього у християн східного обряду

Свято Воздвиження Хреста Господнього відзначають сьогодні православні та греко-католики. 
В основу встановлення цього свята лягло дві події: віднайдення святого Господнього Хреста в IV столітті та його повернення з перської неволі в VII столітті. Цього дня прикрашений квітами або кольоровими стрічками хрест високо підіймають та опускають до землі. В Україні тепер цей обряд звершується тільки у кафедральних соборах, а у монастирях та парафіях - лише з дозволу правлячого архієрея. За Єрусалимським уставом, Воздвиження є днем суворого посту. Цього дня можна вживати тільки рослинну їжу, олію та вино.
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 652 | Додав: melnyk | Дата: 03.10.2012 | Коментарі (0)

Всесвітній день серця
Всесвітній день серця проводиться за ініціативою Всесвітньої федерації серця з 2000 року щорічно 26 вересня. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від хвороб серця. 
Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у світі. Метою проведення в цей день заходів є необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати. 
Основні фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань - це артеріальні гіпертензії, підвищений рівень загального холестерину крові та його фракцій, надмірна вага, гіподинамії, тютюнопаління і стреси.
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 720 | Додав: melnyk | Дата: 03.10.2012 | Коментарі (0)

5 серпня
День залізничника
Залізничне сполучення по сей день займає найважливіше значення в нашому житті та економіці кожної країни. Транспортні артерії, що з’єднують єдиної магістраллю міста і віддалені населені пункти, споконвіку служать надійною опорою у розвитку і функціонуванні більшості регіонів.
Професійному святу залізничників - Дню залізничника йде вже друге століття. За даними проекту DilovaMova.com, вперше в Російській імперії святкування цього дня було встановлено за наказом міністра шляхів сполучення № 68 князя і російського державного діяча Михайла Хилкова. Наказ був датований 28 червня 1896 року за старим стилем і приурочений до дня народження російського імператора Миколи I, який почав будівництво, яке значно розширило перспективи держави - створення залізниць. Тоді День залізничника, аж до революції 1917 року відзначався 25 червня. Нова радянська влада внесла свої корективи в цю славну традицію і професійне свято працівників залізниць у 1936-му році було перенесено на 30 липня, а потім в 1940-м на перше неділю серпня і відзначається в цей день в більшості країнах СНД донині. З розпадом СРСР деякі колишні Радянські Республіки, а нині незалежні держави встановили свої, ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 1022 | Додав: melnyk | Дата: 04.08.2012 | Коментарі (0)

5 серпня, неділя
День Повітряних Сил Збройних Сил України
Всі ті, хто так чи інакше пов’язує своє життя з Повітряними Силами Збройних Сил України, відзначають своє професійне свято, що носить назву «День Повітряних Сил Збройних Сил України» на підставі Указу Президента України № 579/2007 від 27-го червня 2007 року щорічно, починаючи з 2007 року в перший неділю серпня. Даним Указом визнається таким, що втратив дію Указ Президента Незалежної України, підписаний раніше, 2-го липня 1997-го року «Про День Військ Протиповітряної оборони». Це пов’язано з тим, що в 2004-му році в ході об’єднання Військ протиповітряної оборони та Військово-повітряних сил були утворені сучасні Повітряні сили України, проте історія ВПС Україні своїм корінням сягає глибоко в минуле сторіччя.
Перші згадки про Військово-Повітряні Сили України, за даними проекту DilovaMova.com, трапляються вже в далекому 1917-му році, коли в ході бурхливих подій тих революційних років Україна намагалася відстояти свою Незалежність. Після поразки Армії УНР і заснування Радянського Союзу розвиток Військово-Повітряних Сил України невід’ємно було пов’язано з розвитко ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 913 | Додав: melnyk | Дата: 04.08.2012 | Коментарі (0)

Всесвітній день шоколаду - 11 липня
Це свято виникло у Франції в 1995 році. День шоколаду швидко набув популярності і був підтриманий в Німеччині, Італії, Швейцарії, інших країнах як всередині Європейського союзу і за його межами.
У цей день проводяться різноманітні фестивалі та заходи, присвячені цьому чудовому продукту.
Наукою встановлено той факт, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку, так і психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів - так званих гормонів щастя, які впливають на центри задоволення, покращуючи настрій і підтримуючи тонус організму. Так само існує гіпотеза, що шоколад володіє «протираковим» ефектом і здатний сповільнювати процеси старіння. На жаль вчені одностайно констатують той факт, що шоколад сприяє збільшенню маси тіла, але це аж ніяк не є його недоліком. Шоколад багатий поживними речовинами, в тому числі жирами, а значить і калоріями.
Існує думка, що першими навчилися робити шоколад ацтеки. Основною сировиною для виробництва шоколаду є какао-боби.
Всесвітній день шоколаду або World Chocolate Day відзначається щорічно 11 липня.
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 694 | Додав: melnyk | Дата: 11.07.2012 | Коментарі (0)

День Конститу́ції України — державне свято України. Святкується щорічно 28 червня на честь прийняття Конституції України в 1996 році.

День Конституції України — єдине державне свято, що встановлено власне Конституцією:« Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом - Днем Конституції України.
       Нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте сподіватися у краще майбутнє та разом створювати нову європейську державу.
       Зі святом Вас!

                                    ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 736 | Додав: melnyk | Дата: 11.07.2012 | Коментарі (0)

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні
Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника.
День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь.
Ось чому в День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в'язницях НКВД, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.
Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності. Наш святий обов'язок - оберігати спокій і злаго ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 931 | Додав: melnyk | Дата: 21.06.2012 | Коментарі (0)

17 червня, у третю неділю місяця, у багатьох країнах світу відзначатимуть Міжнародний день батька. І хоча в Україні татусів прийнято вітати у третю неділю вересня (принаймні так постановив Всеукраїнський громадський комітет з підтримки сім’ї та відповідального батьківства), хіба це не привід потішити рідну людину маленьким презентом чи сказати їй кілька теплих слів?
Це свято придумала американка Сонора Смарт у далекому 1909 році. Коли померла її мати, увесь тягар хатніх обов’язків та виховання шістьох дітей узяв на себе її батько, Вільям Джексон Смарт. Сонора хотіла, щоб він знав, як сильно донька його любить та цінує, тому звернулася до місцевої влади з пропозицією заснувати нове свято. Цю ідею підтримали і збиралися влаштувати святкування на 5 червня – день народження багатодітного батька. Однак часу на підготовку не вистачило, тож свято перенесли на 19 червня, третю неділю червня. Незабаром цю дату почали відзначати в інших містах та в інших штатах. А згодом ця ідея захопила й інші країни – Велику Британію, Нідерланди, Францію, Китай...У США на Де ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 1099 | Додав: melnyk | Дата: 16.06.2012 | Коментарі (0)

14 червня Всесвітній день донора
Дата приурочена до дня народження австрійського лікаря та імунолога Карла Ландштейнера (1868-1943), нагородженого в 1930 році Нобелівською премією із фізіології та медицини за відкриття груп крові у людини.

Всесвітній день донора був заснований у травні 2005 року, в ході 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, в Женеві.

Спільними організаторами Всесвітнього дня донора крові є: Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), Міжнародна Федерація товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФЧХ), Міжнародна федерація організацій донорів крові (МФОДК) і Міжнародне товариство із переливанню крові (МТПК).
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 667 | Додав: melnyk | Дата: 14.06.2012 | Коментарі (0)

1 червня
Міжнародний день захисту дітей

День захисту дітей, який припадає на перший день літа, чомусь був дуже популярний в колишньому Радянському Союзі.
Особливо серед школярів, які пов’язували захист дітей з початком найдовших у році літніх канікул. Школярі від’їзжали на пляжі, на береги річок та озер, і тим самим захищали себе від настирливих педагогів.
1 червня - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.
Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності.
В Україні День захисту дітей встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 і відзначається щорічно, також 1 червня.
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 668 | Додав: melnyk | Дата: 14.06.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »


Вхід на сайт


Свята та події
в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
 
Пошук
 
Ми у FACEBOOK



посилання                    
МОН України


_______
_______
відділ освіти 
Миколаївської РДА
_______
_______

_______
Миколаївська РДА




Друзі сайту

  • Веринська ЗОШ І-ІІ ступенів 
    Держівська ЗОШ І-ІІ ст.
     



    Освітній портал