Вівторок, 07.05.2024, 19:59

Вітаю Вас Гость | RSS
 
   Тужанівська ЗОШ І-ІІ ст.
                                                                                                                                                         
                                                   
                                                     
                     
                                                       Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, 
                                         якщо не хочеш випустити з рук майбутнє. (А. Барбюс)


Шановні відвідувачі!
Ми радо вітаємо Вас на 
сторінках нашого сайту.
Директор школи 
               Іванна Мельник


Категорії розділу 
навчання під час карантину [113]
закінчення 2019-2020 н.р. [39]
оголошення [37]
стрічка шкільних новин [295]
режим роботи навчального закладу [7]
план роботи школи [12]
вітаємо! [81]
увага!конкурс! [19]
увага!акція! [8]
благодійність [1]
відзначаємо: [32]
поетична сторінка [12]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0





Головна » відзначаємо:

Міжнародний день сім’ї,15 травня Міжнародний день сім’ї встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році і відзначається щорічно 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї - єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою. Будучи одним із основних інститутів суспільства, першою сходинкою соціалізації людини, сім’я розвивається та видозмінюється разом із навколишнім світом, по-своєму реагуючи на вимоги часу, відповідаючи на громадські потреби і сама формує їх. Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу! У всі часи по відношенню держави, а також по становищу сім’ї в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави - необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Вона - джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, то ... Читати далі »

Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 660 | Додав: melnyk | Дата: 22.05.2012 | Коментарі (0)

26 квітня
Міжнародний день пам’яті Чорнобиля

26 квітня в Україні День чорнобильської трагедії. У Білорусі також відзначають День Чорнобильської трагедії. У Росії День пам’яті загиблих у радіаційних аваріях і катастрофах.
Чорнобильська атомна електростанція, 26 квітня 1986 року, — планове виключення реактора, що тривало 20 секунд, здавалося звичайною перевіркою електрообладнання. Проте через декілька секунд в результаті різкого стрибка напруги стався хімічний вибух, в результаті якого в атмосферу викинуто близько 520 небезпечних радіонуклідів. Вибух був настільки потужним, що забруднення розповсюдилося на значні ділянки території Радянського Союзу, які наразі входять до складу Білорусі, України та Росії. За офіційними повідомленнями, відразу після катастрофи загинула 31 людина, а 600 000 ліквідаторів, які брали участь у гасінні пожеж і розчищенні, отримали високі дози радіації.
Згідно з офіційними даними, радіоактивному опромінюванню піддалися майже 8 400 000 мешканців Білорусі, України та Росії, що перевищує чисельність населення Австрії.
Забруднено близько 155 000 кв.км території, що складає майже половину загальної площі території Італії. Сільськогосподарські угіддя площею майже 52 000 кв.км, а це більш ніж площа території Данії, забруднені цезієм-137 і стронцієм-90 з періодо ... Читати далі »

Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 772 | Додав: melnyk | Дата: 03.05.2012 | Коментарі (0)

22 квітня Міжнародний день Землі
Цей день, на відміну від Дня Землі, що проводиться в березні, покликаний об’єднувати людей планети в справі захисту навколишнього середовища.
Всесвітня акція День Землі почалася в США 22 квітня 1970 року.
За традицією цього дня всі охочі беруть участь у впорядкуванні і озелененні своїх дворів і вулиць, різних екологічних заходах.

Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 787 | Додав: melnyk | Дата: 25.04.2012 | Коментарі (0)

Перша Конституція
Перша українська конституція була прийнята на зборах козацтва біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер 5 квітня 1710 року.
Повна назва цього документа — «Договір та Встановлення прав і вольностей Війська Запорозького та всього вільного народу Малоросійського між Ясновельможним гетьманом Пилипом Орликом та між Генеральною старшиною, полковниками, а також названим Військом Запорозьким, що за давнім звичаєм і за військовими правилами схвалені обома сторонами вільним голосуванням і скріплені найяснішим гетьманом урочистою присягою».
Пилип Орлик був близьким до гетьмана генеральним писарем, котрого після смерті гетьмана Івана Мазепи було обрано на раді старшин його наступником. Конституція Пилипа Орлика - скорочена назва документу, що визначав права і обов’язки обраного гетьмана. Ще її інколи називають Бендерською конституцією тому що вона була прийнята українським козацтвом саме біля містечка Тягина на правому березі річки Дністер, а турецька назва цього містечка — Бендери, нині це територія Молдови.
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 720 | Додав: melnyk | Дата: 18.04.2012 | Коментарі (0)

Покровитель інтернету - Ісидор Севільський
Його вважають першим енциклопедистом, який справив значний вплив на історію Середніх віків. Тому в багатьох країнах світу свято Мережі відзначають 4 квітня — в день святого Ісидора Севільського. 1998 року ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 1009 | Додав: melnyk | Дата: 05.04.2012 | Коментарі (0)

 

Починаючи з 1967 року з ініціативи і за рішенням Міжнародної ради з дитячої книги

2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, весь світ відзначає Міжнародний день дитячої книги.

Цього року виповнюється 207 років з дня його народження (1805—1875).

Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені кращим книгам світу. Програми яскраві, розважальні, такі, що запам'ятовуються. І скрізь, у всіх країн і народів королем свята вважається Андерсен.

Чарівному казкарю Андерсену належать романи, п'єси, вірші, проте в літературі він залишився, перш за все, як автор казок та історій, що склали 24 збірки, виданих у 1835—1872.

Світову славу Андерсену принесли його казки, ... Читати далі »

Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 825 | Додав: melnyk | Дата: 02.04.2012 | Коментарі (0)


Схаменіться, бо за 40 років вимремо, – Юрій Туниця


    Сьогодні, 21 березня, Міжнародний день лісу. Його відзначають з 1971 року. Ідея з’явилася під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, де обговорювали цінність і значення власних лісових ресурсів. Пропозиція вшановувати ліси була підтримана Організацією об’єднаних націй.
    Ліси – не лише скарбниця для флори та фауни, відновний ресурс будівельної деревини, а й відправний пункт для впровадження нових економічних моделей у державі, – вважають львівські фахівці, вчені-екологи.

Детальніше на сайті ZIK
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 808 | Додав: melnyk | Дата: 21.03.2012 | Коментарі (0)

Почалася справжня весна за сонячним календарем
Почалася справжня весна за сонячним календарем
20 березня, об 11:44 за Гринвічем (13:44 за Києвом) наша планета пройшла через момент сонячного рівнодення. Почалася весна за астрономічним, природним, календарем.

У цей день для всіх місць Землі (окрім районів земних полюсів) день майже рівний ночі ( "майже" - через рефракцію, той факт, що Сонце - не точкове джерело світла, а диск, і також через те, що сам момент рівнодення зміщений відносно 6 або 18 годин місцевого сонячного часу).

Весняне і осіннє рівнодення вважаються астрономічним початком відповідних пір року. Проміжок між двома однойменними рівноденнями називається тропічним роком, який і прийнятий для вимірювання часу. Тропічний рік складає приблизно 365,2422 сонячних діб, тому рівнодення припадає на різний час діб, пересуваючись вперед щоразу майже на 6 годин.

Юліанський рік становить 365 і 1/4 діб. Вставний день вісокосного року повертає рівнодення на колишнє число року. Але тропічний рік трохи менший юліанського, і рівнодення насправді повільно відступає за числ ... Читати далі »
Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 1331 | Додав: melnyk | Дата: 20.03.2012 | Коментарі (2)

9.03 - День народження Тараса Григоровича Шевченка (1814—1861), українського поета, художника, мислителя

Шевченкове слово було і є таким же свіжим, діючим та закличним.

 

Фото - портрет Тараса Григоровича ШевченкаВірші Шевченка завжди остаються цікавими для сучасників. Справдилося пророкування геніальної Лесі Українки, висловлене в поезії «На роковини» (1911) з нагоди 50-річчя з дня смерті, Тараса Шевченка:

 

... Читати далі »

Категорія: відзначаємо: | Переглядів: 852 | Додав: melnyk | Дата: 09.03.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »


Вхід на сайт


Свята та події
в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
 
Пошук
 
Ми у FACEBOOK



посилання                    
МОН України


_______
_______
відділ освіти 
Миколаївської РДА
_______
_______

_______
Миколаївська РДА




Друзі сайту

  • Веринська ЗОШ І-ІІ ступенів 
    Держівська ЗОШ І-ІІ ст.
     



    Освітній портал