Вівторок, 17.06.2025, 12:48

Вітаю Вас Гость | RSS
 
   Тужанівська ЗОШ І-ІІ ст.
                                                                                                                                                         
                                                   
                                                     
                     
                                                       Школа — це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, 
                                         якщо не хочеш випустити з рук майбутнє. (А. Барбюс)


Шановні відвідувачі!
Ми радо вітаємо Вас на 
сторінках нашого сайту.
Директор школи 
               Іванна Мельник


Категорії розділу 
документи з підготовки ЦЗ [11]
папка робочих документів начальника ЦЗ школи [9]
папка робочих документів НШ ЦЗ школи [8]
документи голови евакокомісії [8]
пам"ятки [11]

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0





Каталог файлів


Головна » Файли » цивільний захист » пам"ятки

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ ГРИБНИКІВ
[ Викачати з сервера (14.7 Kb) ] 29.03.2012, 19:48

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ ГРИБНИКІВ

Україна відноситься до країн, в якій вживання дикорослих грибів є традиційним, але ця традиція таїть в собі небезпеку отруєння. Найчастіше отруєння виникає внаслідок споживання блідої поганки, хоча реєструються випадки, що пов’язані із вживанням таких видів, як рядовка тигрова, печериця жовтошкіра, строчки, гриб-парасолька цегляно-сіро-червоний, опеньок несправжній тощо.

Для того щоб уникнути отруєння дикорослими грибами !!!

1. Надійний спосіб уникнути отруєнь грибами - відмовитись від споживання дикорослих грибів, як від продукту взагалі, а споживати штучно вирощені печериці, гливи, купуючи в магазинах.

2. Якщо Ви не відмовились від цього продукту, то безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

3. Якщо Ви все ж таки відправились до лісу, то обов’язково врахуйте наступне:

• ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте;

• якщо гриб викликає хоч найменший сумнів, краще не кладіть його у кошик;

• намагайтесь шукати і збирати губчасті гриби – „білі”, „бабки”, „моховики” тощо. В наших широтах серед них найменша кількість отруєних;

• якщо Ви зібрали гриби і принесли їх додому, ретельно перевірте кожен гриб перед тим, як починати готувати страву або робити заготівлі;

• перед приготуванням страв з грибів їх необхідно ретельно промити, а перед сушінням обтерти вологою тканиною;

• не вживайте сирих грибів;

• перед приготуванням будь-якої страви гриби відваріть гриби декілька разів у підсоленій воді (бажано не менше трьох) протягом 10-15 хвилин;

• готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді, не більше 24 годин, в емальованому посуді;

• не давайте грибів малолітнім дітям;

• ніколи не застосовуйте „домашні” методи визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок, вони, окрім помилок, нічого не дають.

Якщо вже трапилася біда і ви почуваєтесь погано чи помітили нездорові ознаки у своїх близьких :

– перш за все промийте шлунок водою з марганцем і відразу ж викликайте "швидку допомогу"

– навіть незважаючи на можливе тимчасове полегшення Вашого стану негайно зверніться до найближчої лікувальної установи.

Ніякого самолікування! Бо чим більше токсинів потрапить у кров, тим важчим буде перебіг отруєння.



0
Категорія: пам"ятки | Додав: melnyk
Переглядів: 2169 | Завантажень: 131 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:


Вхід на сайт


Свята та події
в Україні
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
 
Пошук

посилання                    
МОН України


_______
_______
відділ освіти 
Миколаївської РДА
_______
_______

_______
Миколаївська РДА




Друзі сайту

  • Веринська ЗОШ І-ІІ ступенів 
    Держівська ЗОШ І-ІІ ст.
     



    Освітній портал